Podaruj prezent Więcej»

Czas lokalny

Konkursy Kulinarne oraz aktualności

VI Ogólnopolski Konkurs "Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel" 10.11.2017

Kulinarny Rajd Mistrzów

WYNIKI

WYNIKI KWALIFIKACJI
Nr Imię Nazwisko Obiekt reprezentowany
1 Sebastian Kornacki Airport Hotel
Okęcie
Paweł Jagiełło
2 Piotr Gipsiak Courtyard by Marriott
Warsaw Airport
Dawid Zagrzywiec
3 Paweł Szynka Restaurant & Cocktail Bar
"Pod Papugami"
Roger Mikusz
4 Przemysław Gościniak Restauracja Warszawska
Sosnowiec
Bartłomiej Kornacki
5 Dawid Zimny Art. Hotel Wrocław
Patryk Krawczyk
6 Maciej Małecki Brasserie Warszawska
Warszawa
Marcin Nowak
7 Maciej Lewiński Restauracja ZAFISHOWANI
Gdańsk
Tomasz Guzik
8 Wojciech Bednarek Restauracja Margeritta
Września
Maciej Wichłacz
9 Angelo Colombo Bistro Dobra Zmiana
Białystok
Patryk Chowaniak
10 Krzysztof Czarniecki Restauracja Oskoma Poznań
Agnieszka Jezierska
11 Piotr Huszcz Hotel Restauracja Piano
Lublin
Dariusz Cygan
12 Sergiusz Filipowicz Kasyno „Sara” Restauracja Pod Aniołami
Sulechów
Jakub Jabłoński
ZESPOŁY REZERWOWE
13 Sylwester Lis Atmosfera Caffe
Włodawa
Michał Demczuk
14 Jarosław Sarnowski Restauracja U SARNOWSKICH 
Karolina Kaczyńska

TERMIN, SKŁAD JURY

Konkurs zagości po raz szósty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Impreza odbędzie się w dniu 10 listopada 2017 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Zgłoszenia do dnia:  30 październik 2017.


NAGRODY

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 10 listopada o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.


TEMAT

Tematem bieżącej edycji konkursu jest: 

Konkurencja sprawnościowa – czas trwania 5 minut;

Szef Ekipy wspólnie z kucharzem przygotowują sos drobiowy na białym winie ze śmietanką w formie glace (bez zaciągania mąką): szalotka obrana 2 sztuki, masło 60 g, śmietanka 30% 80 ml, Fond drobiowy w płynie CHEF 200 ml, wino białe typu chardonnay 80 ml, sól i biały świeżo zmielony pieprz

Konkurencja podstawowa:

przekąska ciepła – filet z sandacza, boczek wędzony nie parzony b/ż, dowolny produkt CHEF, szczypiorek

danie główne – mały filet ze strusia*, langustynki (mogą być obrane i mogą być mrożone), dowolny produkt CHEF, brandy

* mały filet ze strusia do konkurencji zapewnia Organizator za pośrednictwem firmy: Strusia Kraina & MOBAX Sp.j z Katowic [ http://strusiakraina.pl ]


UROCZYSTA GALA

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.


ZGŁOSZENIA DO KONKURSU

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720, mob. 0 512 71 90 63;

REGULAMIN KONKURSU [ POBIERZ ]

FORMULARZ ZGŁOSZENIA [ POBIERZ ]

 

 


Serdecznie zapraszamy!

Zapraszamy również na: III Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów - 10.11.2017 r.

Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów

Konkurencja dla szkół:

Danie główne – schab wieprzowy z/k (kość musi znaleźć się w ciekawej formie na talerzu razem z daniem konkursowym), gruszka, ser żółty wędzony

Więcej informacji pod adresem: [ LINK ]



FILMY Z POPRZEDNICH EDYCJI:

Galeria zdjęć

Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel

Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel

2017-07-27

Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel   Wrocławski Stadion Olimpijski gości podczas X Światowych Igrzysk Sportowych dwie dyscypliny „na zaproszenie”. W poniedziałek, 25 lipca, zakończyła się rywalizacja w futbolu amerykańskim, a w sobotę - 29 lipca emocje czekają kibiców żużla.      

Czytaj więcej

Za nami wyjątkowy Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel!

2017-01-03

Za nami wyjątkowy Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel! Dziękujemy za wspólną zabawę, tym którzy powitali z nami Nowy Rok ... byliście prawdziwymi Gwiazdami. Do zobaczenia z rok!

Czytaj więcej

Prawdziwy Bal Sylwestrowy 2016/2017 w Haston City Hotel

2016-11-23

Rozpoczynamy o godzinie 20.00.   Prawdziwy Bal Sylwestrowy 2016/2017 w Haston City Hotel. Serdecznie zapraszamy na niepowtarzalny Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel!!! Cena zawiera: Koncert Gwiazdy polskiej muzyki rozrywkowej Pokaz sztucznych ogni na powitanie Nowego Roku Wyśmienite menu Alkohol (Open Bar) Przez całą noc Gościom towarzyszyć będzie niezwykła muzyka zespołu WIWAT TRIO. Cena: 2000 zł / para (oferta bez noclegu)

Czytaj więcej

Haston City Hotel - Najnowszy film pokazujący możliwości hotelu Haston City Hotel

2016-11-01

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia filmu pokazującego możliwości Hotelu oraz Centrum Konferencyjnego.

Czytaj więcej
Siatkarskie emocje za nami

Siatkarskie emocje za nami

2016-02-15

Eksperci sa zgodni: Skra Bełchatów powstała jak feniks z popiołów.

Czytaj więcej
EUROPEAN SNOOKER CHAMPIONSHIPS 2016 - WROCŁAW 2016

EUROPEAN SNOOKER CHAMPIONSHIPS 2016 - WROCŁAW 2016

2016-02-08

Zawodnicy tego najtrudniejszego sportu na świecie rozegrają turniej w Haston City Hotel.

Czytaj więcej

Best Hotel Award 2015

2015-04-21

Haston City Hotel otrzymał nominację w kategorii ogólnopolskiej Best Hotel Award 2015 - Konferencje. Serdecznie dziękujemy za okazane nam zaufanie oraz prosimy o głosy!

Czytaj więcej
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij