VI Ogólnopolski Konkurs "Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel" 10.11.2017
WYNIKI
WYNIKI KWALIFIKACJI | |||
Nr | Imię | Nazwisko | Obiekt reprezentowany |
1 | Sebastian | Kornacki | Airport Hotel Okęcie |
Paweł | Jagiełło | ||
2 | Piotr | Gipsiak | Courtyard by Marriott Warsaw Airport |
Dawid | Zagrzywiec | ||
3 | Paweł | Szynka | Restaurant & Cocktail Bar "Pod Papugami" |
Roger | Mikusz | ||
4 | Przemysław | Gościniak | Restauracja Warszawska Sosnowiec |
Bartłomiej | Kornacki | ||
5 | Dawid | Zimny | Art. Hotel Wrocław |
Patryk | Krawczyk | ||
6 | Maciej | Małecki | Brasserie Warszawska Warszawa |
Marcin | Nowak | ||
7 | Maciej | Lewiński | Restauracja ZAFISHOWANI Gdańsk |
Tomasz | Guzik | ||
8 | Wojciech | Bednarek | Restauracja Margeritta Września |
Maciej | Wichłacz | ||
9 | Angelo | Colombo | Bistro Dobra Zmiana Białystok |
Patryk | Chowaniak | ||
10 | Krzysztof | Czarniecki | Restauracja Oskoma Poznań |
Agnieszka | Jezierska | ||
11 | Piotr | Huszcz | Hotel Restauracja Piano Lublin |
Dariusz | Cygan | ||
12 | Sergiusz | Filipowicz | Kasyno „Sara” Restauracja Pod Aniołami Sulechów |
Jakub | Jabłoński | ||
ZESPOŁY REZERWOWE | |||
13 | Sylwester | Lis | Atmosfera Caffe Włodawa |
Michał | Demczuk | ||
14 | Jarosław | Sarnowski | Restauracja U SARNOWSKICH |
Karolina | Kaczyńska |
TERMIN, SKŁAD JURY
Konkurs zagości po raz szósty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Impreza odbędzie się w dniu 10 listopada 2017 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
Zgłoszenia do dnia: 30 październik 2017.
NAGRODY
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 10 listopada o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
TEMAT
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Konkurencja sprawnościowa – czas trwania 5 minut;
Szef Ekipy wspólnie z kucharzem przygotowują sos drobiowy na białym winie ze śmietanką w formie glace (bez zaciągania mąką): szalotka obrana 2 sztuki, masło 60 g, śmietanka 30% 80 ml, Fond drobiowy w płynie CHEF 200 ml, wino białe typu chardonnay 80 ml, sól i biały świeżo zmielony pieprz
Konkurencja podstawowa:
przekąska ciepła – filet z sandacza, boczek wędzony nie parzony b/ż, dowolny produkt CHEF, szczypiorek
danie główne – mały filet ze strusia*, langustynki (mogą być obrane i mogą być mrożone), dowolny produkt CHEF, brandy
* mały filet ze strusia do konkurencji zapewnia Organizator za pośrednictwem firmy: Strusia Kraina & MOBAX Sp.j z Katowic [ http://strusiakraina.pl ]
UROCZYSTA GALA
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720, mob. 0 512 71 90 63;
REGULAMIN KONKURSU [ POBIERZ ]
FORMULARZ ZGŁOSZENIA [ POBIERZ ]
Serdecznie zapraszamy!
Zapraszamy również na: III Wrocławski Kulinarny Rajd Młodych Mistrzów - 10.11.2017 r.
Konkurencja dla szkół:
Danie główne – schab wieprzowy z/k (kość musi znaleźć się w ciekawej formie na talerzu razem z daniem konkursowym), gruszka, ser żółty wędzony
Więcej informacji pod adresem: [ LINK ]
FILMY Z POPRZEDNICH EDYCJI:
Galeria zdjęć
Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel
2017-07-27
Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel Wrocławski Stadion Olimpijski gości podczas X Światowych Igrzysk Sportowych dwie dyscypliny „na zaproszenie”. W poniedziałek, 25 lipca, zakończyła się rywalizacja w futbolu amerykańskim, a w sobotę - 29 lipca emocje czekają kibiców żużla.
Czytaj więcejZa nami wyjątkowy Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel!
2017-01-03
Za nami wyjątkowy Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel! Dziękujemy za wspólną zabawę, tym którzy powitali z nami Nowy Rok ... byliście prawdziwymi Gwiazdami. Do zobaczenia z rok!
Czytaj więcejPrawdziwy Bal Sylwestrowy 2016/2017 w Haston City Hotel
2016-11-23
Rozpoczynamy o godzinie 20.00. Prawdziwy Bal Sylwestrowy 2016/2017 w Haston City Hotel. Serdecznie zapraszamy na niepowtarzalny Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel!!! Cena zawiera: Koncert Gwiazdy polskiej muzyki rozrywkowej Pokaz sztucznych ogni na powitanie Nowego Roku Wyśmienite menu Alkohol (Open Bar) Przez całą noc Gościom towarzyszyć będzie niezwykła muzyka zespołu WIWAT TRIO. Cena: 2000 zł / para (oferta bez noclegu)
Czytaj więcejHaston City Hotel - Najnowszy film pokazujący możliwości hotelu Haston City Hotel
2016-11-01
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia filmu pokazującego możliwości Hotelu oraz Centrum Konferencyjnego.
Czytaj więcejSiatkarskie emocje za nami
2016-02-15
Eksperci sa zgodni: Skra Bełchatów powstała jak feniks z popiołów.
Czytaj więcejEUROPEAN SNOOKER CHAMPIONSHIPS 2016 - WROCŁAW 2016
2016-02-08
Zawodnicy tego najtrudniejszego sportu na świecie rozegrają turniej w Haston City Hotel.
Czytaj więcejBest Hotel Award 2015
2015-04-21
Haston City Hotel otrzymał nominację w kategorii ogólnopolskiej Best Hotel Award 2015 - Konferencje. Serdecznie dziękujemy za okazane nam zaufanie oraz prosimy o głosy!
Czytaj więcej