Podaruj prezent More»

Local Time

News

VIII Edycja Ogólnopolskiego Konkursu - Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel

TERMIN, SKŁAD JURY

Konkurs zagości po raz ósmy w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.

Impreza odbędzie się w dniu 25 pażdziernika 2019 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Zgłoszenia do dnia:  14 październik 2019, do godz: 24.00.

 


NAGRODY

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 25 października o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.


TEMAT

Tematem bieżącej edycji konkursu jest: 

Konkurencja sprawnościowa:

Każda ekipa otrzymuje jedną sztukę polędwicy wołowej i jedną sztukę rostbefu wołowego z kością i tłuszczem oraz błonami i przerostem (ocenie podlega jakość luzowania –jak najmniej pozostawionego mięsa na błonach i na kości w jak najkrótszym czasie – kto szybszy i dokładniejszy ten wygrywa).

Konkurencja główna:

Przystawka ciepła (8 talerzy) i danie główne (8 talerzy) – produkt obowiązkowy użyty przez ekipy w dowolnej konfiguracji w przystawce i daniu głównym: wyluzowana polędwica wołowa i rostbef z konkurencji sprawnościowej+ 1 kg mięsa wołowego zmielonego z łopatki użyty tylko w jednym dowolnym daniu (mięso zmielone przez szefa kuchni Haston City Hotel lub na wyraźną prośbę przekazaną podczas odprawy o zmieleniu przez uczestnika w trakcie konkursu – regulaminowym czasie konkursowym).

Każda ekipa obowiązkowo poza mięsem musi użyć:

-  piwo (z linii Kompani Piwowarskiej) w daniu głównym

-  dowolny przynajmniej jeden produkt z linii CHEF użyty w przystawce i daniu głównym (redukcje – czerwone wino, białe wino, czarny czosnek i cytryna, fondy w płynie – demi glace, cielęcy, drobiowy i ze skorupiaków, fondy w paście – cielęcy ciemny, drobiowy, rybny i jagnięcy, koncentraty – mięsny i ze skorupiaków).

Produkty z linii CHEF, z linii Kompani Piwowarskiej - zapewnia Organizator.

Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.   

 


UROCZYSTA GALA

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.


ZGŁOSZENIA DO KONKURSU

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;

REGULAMIN KONKURSU [ POBIERZ ] - dostępny

FORMULARZ ZGŁOSZENIA [ POBIERZ ] - dostępny

 


Z A P R A S Z A M Y

W S T Ę P  W O L N Y

 


FILMY Z POPRZEDNICH EDYCJI:

XI KULINARNY RAJD MISTRZÓW 2023 - KONKURS KULINARNY NOMINOWANY DO KULINARNEGO PUCHARU POLSKI

9/21/2023

UWAGA Konkurs zagości po raz jedenasty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Polskimi Hotelami Niezależnymi. Impreza odbędzie się w dniu 27 października 2023 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Kurt Scheller, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilos Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący. Zgłoszenia do dnia:  13 październik 2023, do godz: 23.59.

More
Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel

Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel

7/27/2017

Żużel - The World Games - Wrocław - Haston City Hotel   Wrocławski Stadion Olimpijski gości podczas X Światowych Igrzysk Sportowych dwie dyscypliny „na zaproszenie”. W poniedziałek, 25 lipca, zakończyła się rywalizacja w futbolu amerykańskim, a w sobotę - 29 lipca emocje czekają kibiców żużla.      

More

Za nami wyjątkowy Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel!

1/3/2017

Za nami wyjątkowy Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel! Dziękujemy za wspólną zabawę, tym którzy powitali z nami Nowy Rok ... byliście prawdziwymi Gwiazdami. Do zobaczenia z rok!

More

Prawdziwy Bal Sylwestrowy 2016/2017 w Haston City Hotel

11/23/2016

Rozpoczynamy o godzinie 20.00.   Prawdziwy Bal Sylwestrowy 2016/2017 w Haston City Hotel. Serdecznie zapraszamy na niepowtarzalny Bal Sylwestrowy w Haston City Hotel!!! Cena zawiera: Koncert Gwiazdy polskiej muzyki rozrywkowej Pokaz sztucznych ogni na powitanie Nowego Roku Wyśmienite menu Alkohol (Open Bar) Przez całą noc Gościom towarzyszyć będzie niezwykła muzyka zespołu WIWAT TRIO. Cena: 2000 zł / para (oferta bez noclegu)

More

Haston City Hotel - Najnowszy film pokazujący możliwości hotelu Haston City Hotel

11/1/2016

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia filmu pokazującego możliwości Hotelu oraz Centrum Konferencyjnego.

More
Siatkarskie emocje za nami

Siatkarskie emocje za nami

2/15/2016

Eksperci sa zgodni: Skra Bełchatów powstała jak feniks z popiołów.

More
EUROPEAN SNOOKER CHAMPIONSHIPS 2016 - WROCŁAW 2016

EUROPEAN SNOOKER CHAMPIONSHIPS 2016 - WROCŁAW 2016

2/8/2016

Zawodnicy tego najtrudniejszego sportu na świecie rozegrają turniej w Haston City Hotel.

More
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy

OK, close