Podaruj prezent Więcej»

Czas lokalny

KONKURS KULINARNY

WYNIKI KWALIFIKACJI:

Do ścisłego finału XI KULINARNEGO RAJDU MISTRZÓW 2023, Jury pod przewodnictwem Pana Jerzego Pasikowskiego zakwalifikowało:

Imię

Nazwisko

Reprezentowany obiekt

Miejscowość

Przemysław

Szwak

Restauracja Retro

Oborniki Śląskie

Paweł

Błaszczyk

Forum Kulinarne

Wrocław

Bartosz

Alboszta

Hotel Traugutta3

Białystok

Daniel

Pelechaty

Folwark Amalia Gościniec

Lubikówko

 

Gratulację i do zobaczenia 27.10.2023 r.

 

XI KULINARNY RAJD MISTRZÓW 2023 - KONKURS KULINARNY NOMINOWANY DO KULINARNEGO PUCHARU POLSKI


TERMIN, SKŁAD JURY

Konkurs zagości po raz jedenasty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Polskimi Hotelami Niezaleznymi.

Impreza odbędzie się w dniu 27 października 2023 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy PasikowskiRobert SowaMarcin BudynekGiancarlo Russo, Kurt Scheller, Wiesław Bober, Theofilos Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Zgłoszenia do dnia:  13 październik 2023, do godz: 23.59.

 


NAGRODY

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 8 Szefów,  wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 27 października, o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 14.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 6000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 4000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 2000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.

 


TEMAT

Tematem bieżącej edycji konkursu jest: 

 

Konkurencja główna:

Danie główne (9 talerzy):

polędwica wołowa, dereń świeży lub mrożony, masło

Uwaga! – można przywieźć przygotowany wcześniej wywar do sosu lub wywar do przygotowania kaszy czy ryżu.

Czas przygotowania dania głównego 45 minut.

 

Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.   

 


UROCZYSTA GALA

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.

 


ZGŁOSZENIA DO KONKURSU

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;

Zgłoszenia do dnia:  13 październik 2023, do godz: 23.59.

REGULAMIN KONKURSU [ POBIERZ ]

FORMULARZ ZGŁOSZENIA [ POBIERZ ]

INFORMACJE: WROCŁAWSKI KULINARNY RAJD MŁODYCH MISTRZÓW

Z A P R A S Z A M Y

W S T Ę P  W O L N Y

 


FILMY Z POPRZEDNICH EDYCJI:

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij