Podaruj prezent Więcej»

Czas lokalny

KONKURS KULINARNY

Sokołów SA

* * * *

WYNIKI KWALIFIKACJI

  Nazwa obiektu Miasto
1 Airport Hotel Okęcie Warszawa
2 Hotel Park - Poznań Poznań
3 Pałac Rozalin Rozalin
4 Restauracja Studnia Smaków Elbląg
5 Hotel Centrum Sosnowiec Sosnowiec
6 Hotel DeSilva Premium Poznań
7 Brasserie Warszawska Warszawa
8 Hotel Piano Lublin
9 IBB Andersia Hotel Poznań
10 Brasserie Warszawska Warszawa
11 Hotel Natura Mazur Warchały
12 Hotel  Słoneczny Młyn Bydgoszcz
REZERWA Akademia Kulinarna MB Consulting Bystrzyca Kłodzka

 


TERMIN, SKŁAD JURY

Konkurs zagości po raz szósty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Impreza odbędzie się w dniu 26 pażdziernika 2018 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.

Zgłoszenia do dnia:  15 październik 2018, do godz: 24.00.

 


NAGRODY

W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 26 października o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.


TEMAT

Tematem bieżącej edycji konkursu jest: 

Konkurencja sprawnościowa:

Wykonanie 10 zrazów zawijanych (wygrywa ta drużyna która wykona prawidłowo w najkrótszym czasie 10 porcji). Do wykonania potrzebna będzie 1.500 g skrzydło wołowe z linii Uczta Qulinarna, boczek wędzony b/ż plastrowany Sokołów w ilości 20 plasterków na ekipę, musztarda Winiary, majeranek otarty, cebula obrana 4 sztuki (każda drużyna przywozi ze sobą sprzęt do wykonania zrazów – noże, tłuczek i inny niezbędny sprzęt oraz szpagat do zawinięcia zrazów) .

Konkurencja główna:

Dowolny produkt do użycia w przystawce ciepłej jak i dowolny drugi (nie ten sam co w przystawce) do dania głównego wybrany spośród dwóch elementów wołowiny – rostbef b/k z linii Uczta Qulinarna (1.500 g) i Cuvette z linii Uczta Qulinarna (1.500 g) PLUS dowolny produkt z linii CHEF do każdego z dań (przystawka i danie główne).

Produkty z linii Uczta Qulinarna oraz z linii CHEF - zapewnia Organizator.


UROCZYSTA GALA

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.


ZGŁOSZENIA DO KONKURSU

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;

REGULAMIN KONKURSU [ POBIERZ ] - dostępny

FORMULARZ ZGŁOSZENIA [ POBIERZ ] - dostępny

 


Z A P R A S Z A M Y

W S T Ę P  W O L N Y

Kulinarny Rajd Mistrzów 2018


FILMY Z POPRZEDNICH EDYCJI:

Galeria zdjęć

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij